ANTITUMORSKA DJELOVANJA GANODERME

ALERGIJSKE AKTIVNOSTI
3. ožujka 2013.
Organo Gold Gurmanska Crna kava
3. ožujka 2013.

ANTITUMORSKA DJELOVANJA GANODERME

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Anti-tumorska aktivnost Ganoderme
Karcinomske stanice koje su se razvile kroz multiple genetske alteracije koje dovode do izmijenjenog rasta, diferencijacije i kontrole apoptoze. Agresivnost karcinoma je karakterizirana tumorskom invazijom i metastazama.
Studije in vitro su pokazale da je Ganoderma sposobna inhibirati rast ljudskog karcinoma mokraćnog mjehura i migraciju stanica. Različiti mehanizmi su za to odgovorni. Antitumorska svojstva ganoderme mogu se pripisati raznolikosti njenog kemijskog sastava što može implicirati njenu primjenu kao potencijalno učinkovite u prevenciji nuspojava kemoterapije.
Činjenice: Hu i sur. su izvijestili o inhibitornom učinku Ganoderma na proliferaciju stanica karcinoma dojke , te o potencijalu ganoderme da suprimira pokretljivost visoko invazivnog karcinoma dojke i prostate.
Prijašnje studije su pokazale da polisaharidne komponente Ganoderme pokazuju antitumorsku aktivnost i reduciraju tumorske metastaze. Kada se polisaharidi iz ganoderme daju sami ili u kombinaciji sa citotoksičnim i antitumorskim lijekovima , životni vijek miševa sa implantiranim tumorom je prolongiran.
Da li ste znali? Ganoderma se može koristiti za vrijeme kemoterapije i zračenja za reduciranje nuspojava kao što su umor, gubitak apetita, gubitak kose, supresija koštane srži i rizik od infekcije.

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *